Piec gastronomiczny z efektem wow!

Czy wyobrażasz sobie profesjonalny lokal gastronomiczny bez pieca? Oczywiście, że nie! Innowacyjny sprzęt gastronomiczny to kluczowy element zaplecza restauracji, punktu bistro, a nawet stołówki! Dlatego wybieraj to, co będzie najlepsze! Poznaj nowe możliwości z piecami konwekcyjnymi!

Jestem piec konwekcyjny

Kuchnie gastronomiczne cały czas się zmieniają. Kiedyś do obróbki termicznej stosowano głównie piekarniki – mało wydajne, niemożliwe do odpowiedniego zaprogramowania. Spowalniały pracę w kuchni, a do tego potrafiły pozbawić najlepiej przygotowane danie walorów smakowych, wizualnych, ale i odżywczych. Obecnie każdy punkt gastronomiczny, a nawet sklepy spożywcze, gdzie sprzedawane są ciepłe bułeczki, inwestuje w piece konwekcyjno-parowe! Dzięki parze wodnej danie czy produkty w piekarniku są szybciej gotowe, ale bez efektu wysuszenia, utraty walorów wizualnych i smakowych!

Oszczędności

Jako przedsiębiorca wiesz dobrze, jak ważny jest budżet. Piece konwekcyjno-parowe mogą wydawać się drogie, ale generują też mnóstwo oszczędności! Jakich dokładnie? Do 60% mniej zużytej energii ze względu na szybki wzrost temperatury w komorze i cyrkulacji gorącego powietrza, co skraca czas obróbki termicznej! Natomiast w porównaniu do kotła, piec zużywa do 40% mniej wody to jest 8 litrów na godzinę przy ciągłej pracy. Co jeszcze? Do 90% mniej tłuszczu – potrawę wystarczy spryskać tłuszczem, a nie dokładać tak jak na patelni kolejne porcje margaryny, masła czy oleju! Dodatkowo, dochodzi oszczędność czasu. W piecu konwekcyjno-parowym możesz przygotować wiele potraw w tym samym czasie i to bez obaw przenikania zapachu! Wróćmy jednak do zakupu pieca. Na początek wydatek może wydawać się naprawdę spory. Jednak trzeba wziąć pod uwagę, że piec konwekcyjno-parowy to urządzenie wielofunkcyjne! Może zastąpić patelnie, grille i piekarniki. Ponadto, nie musisz kupować nowego pieca. W Gastro-Outlet znajdziesz bogaty wybór używanych pieców konwekcyjno-parowych znanych marek Hendi, Grafen czy Revolution, które zawsze są sprawdzane przez serwis HENDI. Do pieców w zestawie dodawane są odpowiedniej wielkości blachy.

Wiele funkcji w jednym

Obecnie piece konwekcyjno-parowe dają ogromne możliwości, dzięki rozbudowanym funkcjom. Piece, które oferuje Gastro-Outlet mają aż 99 programów, po 3 kroki każdy. Są idealnie dopasowane do pieczenia ciast czy pieczywa, mięs, ryb drobiu, a także warzyw! Istnieje też możliwość przygotowania delikatnych i zdrowych potraw dzięki zaparowaniu! To nie wszystko! Pieczenie z sondom pozwala na stałe kontrolowanie temperatury mięsa wewnątrz, a dzięki szybkiemu obniżeniu temperatury w komorze nie musimy czekać na odpowiednią temperaturę, potrzebną o przygotowania kolejnej potrawy. W Gastro-Outlet na pewno znajdziesz używany piec w bardzo dobrym stanie, który będzie odpowiedni do potrzeb Twojego lokalu – zarówno restauracji, pubu, jak i bistra czy nawet małych piekarni, sklepów i stacji benzynowych. Z Gastro-Outlet i używanymi piecami konwekcyjnymi i konwekcyjno-parowymi wkroczysz na nowy poziom!

Dodaj komentarz