Tradycyjna oraz wyrazista – pochodząca z Chile Burgundia

Klasyczna oraz wyrazista – pochodząca z Chile Borgona jest tym przepisem, jaki wśród licznych innych można znaleźć na blogu Tragos Del Mundo. Są bowiem tutaj scharakteryzowane smaczne trunki z całego świata.

Jest to bez dwóch zdań przepis oryginalny, z jakim można zapoznać się, zaglądając na domenę https://www.tragosdelmundo.cl/borgona-trago/. I to najlepszy dowód na to, że na podanej stronie znajdują się wyłącznie niecodzienne pomysły trunków na bazie alkoholu. Borgona to napój na podstawie czerwonego wina i truskawek. Trzeba naszykować go w dużych rozmiarów dzbanie. Idealnie nadaje się do spożywania podczas obiadów lub spotkań z przyjaciółmi. Patrząc na to, że jest to trunek bardzo słodki, to posmak alkoholu jest w rzeczy samej mało wyczuwalny. O ile wobec tego internauta nie preferuje mocnego smaku alkoholowego, to jest to idealna propozycja dla niego. To oryginalna propozycja, idealna na cieplejsze dni.

Na początku lata, w czasie sezonu na truskawki, warto zdecydować się na zrobienie tego napoju i wypróbować czegoś dotychczas nieznanego. Trzeba wyłącznie zwrócić uwagę na to, żeby nie zjadać za dużo owoców z takiego trunku, bo nasiąknięte winem mogą szybko zadziałać odurzająco. Sposób wykonania Burgundii jest prosty do zrobienia. Wynika to z tego, że znajduje się w niej niewiele składników. Jeśli ktoś ma chęć, to może dodać koniaku do Burgundii. Aczkolwiek to już alternatywa dla osób preferujących bardziej mocny posmak. Do zrobienia letniego, pochodzącego z Chile trunku wystarczą: butelka czerwonego wina, pół kilograma truskawek, kostki lodu oraz mała łyżka cukru. Trzeba umyć a także skroić truskawki. W następnej kolejności, zmieszać je z cukrem i odłożyć na 30 minut. Do słoika trzeba dolać wino, a później macerowane truskawki. Wszystko trzeba zmieszać i wlać do dzbanka. Uprzednio, dodając do dzbanka parę kosteczek lodu, żeby trunek schłodzić. Faktycznie, okaże się to napój, jaki skosztowany pierwszy raz zrobi świetne wrażenie i na długo pozostaje w pamięci.

Dodaj komentarz